torstai 22. toukokuuta 2014

Vinkkejä kevyisiin aamiaisiin ála sly 27

Lähdin jälleen mukaan Salaisen leivontaystävän kolmen kuukauden pituiselle kierrokselle. Tämä kierros onkin jo 27. Iltapäivällä kouluun mennessäni sain sitten emolta viestiä, että paketti oli noudettavissa. Päätin sitten illalla palatessani napata sen mukaan lähi-Siwasta. Pientä väsymystä on ollut havaittavissa, mutta tämä kyllä piristi. Paketti on todella runsas ja sisältää paljon kivoja juttuja. Kuva ei ole nyt oikein selvä, kun kuvasin ihan iltavalossa auringon pian painuessa horisontin taa. Pahoitteluni.



Paketista löytyi:

* kuivattua mustikkaa
* mustikkajauhetta
* mustikkasuklaata
* leivinjauhetta
* saksanpähkinöitä
* persikanmakuista valkoista teetä
* pallonmuotoinen teesiivilä, jossa vastapainona toimii pieni teekannu
* sydämenmuotoinen pannukakkumuotti
* Energisoiva smoothieaines
* tikkaripussi
* reseptit Banaanipannareihin, Amerikkalaisiin mustikkapannukakkuihin ja Aamun ihanaan smoothieen.

Mintun keittiössä syödään yleensä aamuisin puuroa (ainakin mintun masu pitää sitä erittäin hyvänä aamiaisena). Banaanipannareiden ohjeen taisin nähdä Namihiirellä, mutta itse en ole niitä vielä koskaan kokeillut. Samoin Amerikkalaiset pannukakut ovat edelleen olleet kokeilulistalla. Nytpä näiden molempien testaamiseen on hyvä syy. Pitääpä samalla kokeilla tuota muottia. Smoothien ohje on hiukan erikoisempi, mutta täytyy katsoa löytyykö kaupoista mantelimaitoa. Jos ei niin uskoisin tavallisen maidonkin käyvän. Taidanpa heti aamulla tehdä tuota energisoivaa smoothieta. Nyt se tulee tarpeeseen. Tänä iltana/yönä odottelen lasta palaavaksi leirikoulusta, joten yöuni jää pakosta lyhyeksi. Tässä paketissa oli helppoja, nopeita ja hyviä ohjeita. Kiitos!

Tikkareita en taida lapsille aamiaiseksi tarjoilla. Ne saavat jäädä odottamaan perinteistä herkkuketkeä, joka pian koittaa kunhan lapset kirmaavat kesälaitumille :) Parini on varmaan huomaavaisesti ajatellut, että teen kanssa on mukava ottaa pala tai pari suklaata. Näin tosiaan joskus teen. Tai voihan olla että toisinaan mihin vuorokaudenaikaan tahansa pieni energialisä ei ole pahitteeksi. :) Teetä minun piti kyllä jo maistella näin iltasella. Kyllä itämainen viisaus toimii. Kun teetä nautitaan rauhassa ruoan jälkeen tai iltasella, saa masu ja mieli rauhoittua hetken. Melkein aina löytyy sen verran aikaa, että saa rauhassa siemailla teetä. Tämä tee on hyvää ja on minulle myös uusi tuttavuus. Tällaisessa purkissa tosin sain kiinalaista tummaa teetä ja pidin siitä myös. Minusta se ei maistunut lainkaan niin kitkerältä kuin perusliptonit. Tuo purkki on myös sen verran nätti , että se voi olla hyvin esillä. Ei sitä tarvitse piilottaa kaappiin. Uskoisin myös teen säilyvän siinä paremmin, kun kannen saa tiiviisti kiinni. Nuo kuivatut mustikat eivät ole minulle ennestään tuttuja, joten kiva kun pääsen niitäkin nyt kokeilemaan.

Lämpimät kiitokset sinulle parini tästä paketista! Mukavaa kesää sinulle!

7 kommenttia:

  1. Oletpa saanut runsaan ja ihanan paketin =) ja pannukakut ovat kyllä ihana aamiainen =)

    VastaaPoista
  2. Hei wau, mikä paketti!! Mustikka on mun lempparia, niin hyvänmakuinen ja niiin ravitsevaa.

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva ja runsas paketti. Nuo kuivatut marjat ovat ihan ykkössuosikkeja...

    VastaaPoista
  4. Hei parini. Kivaa että paketti saapui perille ja sisältö oli mieluinen. Smoothien ohje on vähän suuntaa antava, sitä saa tuunailla oman maun mukaan. Mantelimaitoa on nykyään ihan tavallisissa kaupoissakin, se on alpron tekemää ja löytyy samasta paikkaa kun esim kauramaidot ja ne lämpimässä menestyvät iskukuumennetut maidot. löytyy sokeroitua mantelimaitoa ja sokeroimatonta. Ensi kuun paketti on jo suunnitteilla, että saisit sen jo hyvissä ajoin.

    VastaaPoista
  5. Kiitos vinkistä. Yritänpä katsella sellaiselta hyllyltä. Itsellä on täältä blogista löytyvä smoothien perusohje, joka on kyllä tosi hyvä. Erityisesti punaisista karviasista valmistettuna pidän siitä. Vadelmia meiltä vielä löytyy pakastimesta, joten niitä ei tarvitse ostaa.

    VastaaPoista
  6. Ihanan runsas paketti! Pannarit ovat kyllä viikonloppuaamuisin mukavaa vaihtelua arkiseen aamupalaan :)

    VastaaPoista