Vaniljainen yllätyskakku
Keksipohja:
300 g tummia minttutäytekeksejä
75 g voita
½ dl kinuskikastiketta
Mansikka-raparperitäyte:
2 liivatetta
250 g mansikoita
500 g raparperia
1 ½ dl sokeria
½ dl maissitärkkelystä
½ dl vettä
Valkosuklaatäyte:
4 liivatelehteä
5 dl kermaa/vipiä
1 rkl vaniljasokeria
175 g valkosuklaata
200 g ranskankermaa
½ dl vettä
1. Valmista ensin kinuskikastike. (Voit myös käyttää valmista kastiketta). Kiehauta ½ dl kermaa ja ½dl fariinisokeria kattilassa ja jäähdytä.
2. Murskaa keksit ja sekoita voisula ja kinuskikastike muruseokseen. Painele seos irtopohjavuoan (24cm) pohjalle ja 2 cm reunoille.
3. Laita mansikka-raparperitäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
4. Leikkaa mansikat ja raparperit paloiksi. Jos raparpereissä on paksu kuori, irrota uloimmainen kerros.
5. Kuumenna raparperejä ja sokeria kattilassa kiehuvaksi. Keitä n. 5 min. Yhdistä maissitärkkelys ja vesi ja kaada kattilaan. Lisää myös mansikat. Jatka keittämistä muutama minuuttti. Lisää lopuksi liotetut liivatelehdet kattilaan ja sekoita huolellisesti. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna kakun seistä jääkaapissa, kunnes täyte on jäähtynyt.
6. Laita valkosuklaatäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
7. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi.
8. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Yhdistä suklaasula ranskankerman kanssa. Sekoita kermavaahdon joukkoon.
9. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Jäähdyttele hetki ja sekoita sitten täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.
10. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti