125 g pehmeää voita
110 g hienoa sokeria
180 g mantelijauhetta
½ tl vaniljauutetta
1 kananmuna
110 g riisijauhoa
65 g maissitärkkelystä
180 g valkosuklaata hienoksi rouhittuna
80 g kuivattuja karpaloita
50 g valkosuklaata koristeluun
1. Vatkaa voi, sokeri, mantelijauhe ja vanilja vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vatkaa hyvin.
2. Siivilöi seokseen jauhot ja maissitärkkelys.
3. Lisää suklaa ja karpalot. Sekoita tasaiseksi.
4. Pyörittele taikina palloiksi ruokalusikallinen kerrallaan. Nostele pallot pellille n. 5 cm:n etäisyydelle toisistaan. Litistä palloja hieman.
5. Paista keksejä 180 asteessa 15- 20 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Jäähdytä.
6. Sulata valkosuklaa ja valuta sitä keksien päälle. Apuna voit käyttää esim. pientä (n.1l:n) vahvaa muovipussia. Leikkaa vain kulmasta pieni pala pois, niin pikapursottimesi on valmis.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti