sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Lohi-avokadosalaatti

Pidän paljon lohesta monessa eri muodossa. Jo lapsesta asti olen tottunut syömään graavilohta. Tämä salaatti kootaankin lohen ja avokadon lisäksi päärynästä, salaatista, cashew-pähkinöistä ja kurkusta. Pääsiäisenähän syödään paljon hyvin rasvaisia ja sokerisia syötäviä, joten on kiva jonakin päivänä hiukan keventää. Vaikka salaatti on ruokaisaa, niin siihen tulee kuitenkin paljon hyviä rasvoja sisältäviä aineksia. Tämähän voisi siis mennä terveyssalaatista ;)



Lohi-avokadosalaatti

puoli kerää jäävuorisalaattia
pieni kurkku
3 avokadoa
2 päärynää (kolmekin olisi voinut mennä)
graavilohta
cashew-pähkinöitä
½ sitruunan mehu

1. Pilko salaatti astian pohjalle. Lisää kurkkukuutiot sen päälle.
2. Kuori ja paloittele päärynä viipaleiksi. Lisää ne salaatin joukkoon.
3. Kuori ja paloittele avokado ja purista palojen päälle sitruunamehua (etteivät ne tummu).
4. Leikkaa graavilohi viipaleiksi ja pyöräytä niistä ruusukkeita salaatin päälle.
5. Lisää cashew- pähkinät.


Graavilohi

n. 1kg lohta
2 rkl karkeaa suolaa
1 tl sokeria
1 tl rouhittua valkopippuria (myös mustapippuri käy)
nippu tuoretta tilliä (tai vähän kuivattua tilliä)

Sekoita suola, sokeri ja pippurirouhe. Hiero seosta kalafileen pintaan ja ripottele pinnalle tillisilppua. Anna kalan maustua jääkaapissa 1-2 vrk.

- Graavilohen ohje: Tammen uusi keittokirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti