Kasvispiirakka
Pohja:
100 g voita
2 1/4 dl kaurajauhoja
1½ dl perunajauhoja
3/4 dl suolaa
3 rkl maitoa
Täyte:
1 (120 g) iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 (250 g) iso punainen paprika
1 dl kalamataoliiveja
3/4 dl aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
½ tl basilikaa
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
3 dl maustamatonta jugurttia (käytin osaksi turkkilaista jugurttia)
(emmental- juustoraastetta)
1. Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi.
2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (26cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200- asteisen uunin alatasolla 10 min.
3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuutioi paprika. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Lisää paprikakuutiot, tomaatit, oliivit ja mausteet. Levitä täyte pohjan päälle. Levitä täytteen päälle tasainen kerros jugurttia. (LIsää juustoraastetta halutessasi)
4. Paista piirakkaa vielä n. 30 min. Tarjoa piirakka jäähtyneenä.
Nam, suolaisia piirakoita tulee liian harvoin tehtyä.
VastaaPoistaMeillä näitä tarjoillaan juhlien lisäksi toisinaan myös ruoaksi.
PoistaMitä kaikkea laitoit täytteeksi? t. Utelias Slysi
VastaaPoistaKorvasin tomaatit porkkanaraasteella :)
PoistaNäyttää todella herkulliselta.
VastaaPoistaT: Saukkis