keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Mangovaahtokarkit

Sain tämän kuukauden sly-paketissa ohjeen ja aineksia vaahtokarkkeihin. Kun kaapissa sitten oli mangososetta, päätin kokeilla niitä. Itse en ole koskaan ollut hurjan suuri vaahtokarkkien ystävä, mutta lapsille tämä kyllä maistui. Ohje on Dansukkerin sivuilta ja sieltä sen tähän kopioinkin.Vaahtokarkit (munaton) n. 20-25 kpl

Ainekset:
200 g hedelmä- tai marjapyreetä
25 g liivatejauhetta
150 g vettä
250 g sokeria
360 glukoosisiirappia
Tomusokeria

1. Mittaa pyree ja liivatejauhe mikron kestävään kulhoon. Sekoita ja jätä turpoamaan.
2. Mittaa kattilaan ensin vesi jaglukoosisiirappi sekä lopuksi sokeri kattilan keskelle, niin ettei se koske reunoihin. Sekoita varovasti puulastalla, kunnes sokeri sekoittuu veden ja siirapin kanssa. Anna seoksen kiehua,kunnes se on 110- asteista.
3. Laita liivate-pyreeseos mikroon 30 sekunniksi niin, että se lämpenee. Kaadaseos yleiskoneen kulhoon ja laita vatkautumaan hiljalleen (käytin sähkövatkainta).
4. Kun sokeriliemi on 130- asteista, ota se pois liedeltä ja kaada ohuena nauhana vatkautuvaan liivate-pyreeseokseen. Anna vatkautua n. 10 minuuttia, kunnes se on kuohkeaa.
5. Levitä leivinpaperi matalan vuoan pohjalle ja ripottele sille tomusokeria.
6. Kaada seos tomusokerin päälle tasaiseksi matoksi. Ripottele päälle tomusokeria ja peitä vuoka kelmulla. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia, mutta mieluiten yön yli. Leikkaa paloiksi.

2 kommenttia: