tiistai 3. tammikuuta 2017

Kolmikerroksiset suklaabrowniet

Näillä sly 37-kierroksen parini lähettämällä ohjeella leivotuilla suklaabrownieilla herkuttelimme uudenvuodenpäivänä. Olivat kyllä makeita. Hyvinkin pieni pala riittää ainakin minulle :)




Kolmikerroksiset suklaabrowniet (n. 20 kpl) Gluteeniton

Alin kerros:
75 g voita
2½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl fariinisokeria
1/4 tl suolaa
1/4 tl soodaa

Keskikerros:
25 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
50 g huoneenlämpöistä voita
1 muna
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/4 tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä

Ylin kerros:
25 g tummaa suklaata
25 g voita
3½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kiehuvaa vettä

koristeluun rouhittuja saksanpähkinöitä

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla noin. 25x20cm kokoinen uunivuoka.
2. Alin kerros: Sulata voi. Sekoita kaurahiutaleet, jauhoseos, fariinisokeri, sooda ja suola kulhossa. Sekoita voi mukaan. Painele taikina vuokaan ja paista pohjaa uunin keskitasolla 10 min.
3. Keksikerros: Sulata suklaa vesihauteessa (tai mikrossa). Sekoita sokeri, voi, muna ja suklaa huolellisesti kulhossa. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoseokseen toisessa kulhossa. Sekoita jauhoseos suklaa-sokeriseokseen ja lisää maito. Sekoita pähkinät varovasti joukkoon. Levitä taikina paistetulle pohjalle ja paista uunin keskitasolla vielä 25 min. Anna jäähtyä.
4. Ylin kerros: Sulata suklaa ja voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja sekoita tomu- ja vaniljasokeri mukaan. Lisää vesi ja sekoita. Levitä seos jäähtyneelle kakulle ja koristele saksanpähkinöillä. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti