Juuresgalette
Pohja:
150 g voita
2 dl vehnäjauhoja (karkeaa gluteenitonta jauhoseosta)
1 dl ruisjauhoa (riisijauhoja)
1 munankeltuainen
½ dl kylmää vettä
½ tl kuivattua timjamia
Täyte:
400 g porkkanaa
200 g palsternakkaa
3 punasipulia (minulla oli vain keltasipulia)
1 valkosipulinkynsi
1 rkl hunajaa
1 ½ tl suolaa
1 tl timjamin lehtiä
2 rkl öljyä paistamiseen
Lisäksi täytteeseen
2 kananmunaa
150 g ranskankermaa
150 g Emmental- juustoraastetta
1 tl suolaa ja mustapippuria
100 g vuohenjuustoa
1 muna voiteluun
1. Pohja: Sekoita jauhot ja timjami. Nypi voi jauhoseokseen murumaiseksi massaksi. Lisää munankeltuainen ja kylmä vesi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin levähtämään n. puoleksi tunniksi.
2. Täyte: Kuori ja raasta porkkanat ja palsternakka. Siivuta sipulit ja murskaa valkosipulit. Kuullota sipuleita öljyssä ja lisää raastemassa. Anna kypsyä miedolla lämmöllä n. 5 min. ajan. Mausta hunajalla, suolalla ja timjamilla. Riko munat astiaan ja haarukoi sekaan ranskankerma, juustoraaste ja mausteet.
3. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi ja isoksi ympyräksi. Levitä raaste keskelle (jätä reunoista n. 5cm vapaaksi), lusikoi ranskankerma-munaseos raasteen päälle. Murustele vuohenjuusto lopuksi piirakan päälle ja käännä reunat sisäänpäin. Voitele reunat kananmunalla ja paista 200 asteessa 25 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti