Valmiina uuniin
Ja tässä valmiita kakkusia.
Suklaa-tuorejuustokuppikakut (14 kpl)
suklaakuppikakut
195 g (luomu)vehnäjauhoja tai 220 g gluteenitonta jauhoseosta
170 g täysruokosokeria
1 tl ruokasoodaa
25 g kaakaojauhetta siivilöitynä
240 ml vettä
80 ml kasviöljyä
1 tl vaniljasokeria
1 rkl omenaviinietikkaa
Tuorejuustotäyte
225 g huoneenlämpöistä (soija)tuorejuustoa
60 g täysruokosokeria
1/4 tl suolaa
1 ½ tl kananmunankorviketta + 1 rkl lämmintä vettä
180 g (maidotonta ja gluteenitonta) suklaata rouhittuna
1. Lämmitä uuni 180 asteeseen ja asettele leivosvuoat muffinipellin koloihin.
2. Suklaakuppikakut: Sekoita jauhot, täysruokosokeri, ruokasooda ja kaakaojauhe. Kaada joukkoon vesi, öljy, vaniljasokeri ja viinietikka ja sekoita tasaiseksi. Annostele taikinaa vuokiin. Jätä kuitenkin varaa tuorejuustotäytteelle.
3. Tuorejuustotäyte: Notkista tuorejuusto yleiskoneella. Lisää täysruokosokeri ja suola. Sekoita 30 sekuntia. Kaavi kulhon reunat ja pohja. Lisää veteen sekoitettu kananmunankorvike ja vatkaa 30 sekuntia. Sekoita joukkoon suklaa. Lusikoi täytettä kuppikakkujen päälle.
4. Paista kuppikakkuja 18-22 minuuttia. Anna kuppikakkujen jäähtyä ritilän päällä. Kakut saattavat säilyä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa jopa 14 vrk ja pakastimessa jopa n. 3kk.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti