lauantai 17. tammikuuta 2015

Viikuna-suklaakakku

Käykääpä ihailemassa Kermaruusun sivuilla, miksi päätin kokeilla tätä kakkua itsekin. Itse tein kakun tavalliseen kahvikakkuvuokaan ja jätin kuorrutteen tekemättä. Minusta tämä oli hiukan aiemmin tekemääni taateli-suklaakakkua muistuttavaa. Tässä maistui kivasti viikuna, kun taas taatelikakussa suklaa oli aika hallitseva. Molempia teemme varmaan jatkossakin.





Viikuna-suklaakakku

100 g viikunoita
1 dl vettä
100 g tummaa suklaata
150 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3½ dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl rouhittuja pähkinöitä


1. Leikkaa viikunat pienemmiksi ja keitä ne kattilassa veden kanssa pehmeiksi. Soseuta sauvasekoittimella.
2. Sulata suklaa.
3. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
4. Lisää jäähtynyt viikunasose, suklaasula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
5. Voitele ja jauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan.
6. Paista 180 asteessa 50-60 minuuttia. Anna kkakun hetken aikaa jäähtyä ja kumoa se alustalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti