lauantai 17. tammikuuta 2015

Puolukka-fudgetoscakakku

Dr. Oetkerilta ilmestyi viime syksynä ohjevihkonen, jossa oli tämä resepti. Kirpeiden ja raikkaiden makujen ystävänä tämä tietysti nousi yhdeksi varmaksi testausvaihtoehdoksi. Puolukan ja toffeen yhdistelmä on toimiva kun sen vielä kruunaa mantelitoska. Tästä tuli yksi meidän suosikeista, jota teemme toistekin. Ohjeessa oli käytetty pienempää vuokaa, mutta ei tämä matalampikaan versio huono ole. Eipä ole ainakaan liian makea pala ;)

Edit. Nyt tämän voi jo postata ilman että antaisin ylimääräisiä vihjeitä salaiselle leivontaystävälleni. Hän on saanut ja postannut viimeisen paketin ja arvannut oikein lähettäjänkin ;)



Puolukka-fudgetoscakakku


Taikina:
2 munaa
11/2 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl puolukoita
1 pss Dr. Oetker Fudge Chunks
100 g voisulaa

Tosca:
3 pss (150g) erilaisia manteleita: lastuja, kokonaisia ja rouhetta
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl kermaa


Taikina:
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon puolukat ja fudge- rakeet. Sekoita jauho-puolukkaseos varovasti muna-sokerivaahtoon. Kääntele voisula nopeasti joukkoon. Kaada seos vuokaan (halk. n.22 cm). Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Tosca:
Puolita kokonaiset mantelit. Laita voi, sokeri, jauhot ja kerma pieneen kattilaan. Lämmitä seosta kunnes se kiehahtaa. Lusikoi manteliseos esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen.

2 kommenttia:

  1. NAM!!! Tätä on testattava. Kuulostaa älyttömän hyvältä!!!

    VastaaPoista
  2. Tämä todella on hyvää. Kiitos kun kävit!

    VastaaPoista