sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Sovellettu pasha

Pasha on kuulunut vuosikymmeniä meidän pääsiäispöytäämme. Alkujaanhan herkku on kuulunut ortodoksien pääsiäisperinteeseen. Sieltä se on ajan saatossa siirtynyt myös muiden pääsiäispöytiin. Tämä on hyvin tuhti herkku. Itse en enää pysty tätäkään syömään sen sisältämän appelsiinimarmelaadin ja sitruunamehun takia. Tämän ohjeen olen napannut talteen jo kauan sitten luultavimmin jostakin pääsiäistä ennen ilmestyneestä Pirkka- lehdestä. Meillä sattuu olemaan "rusina- ja sukaattiallergisia", joten korvaan ne yleensä jollakin. Tällä kertaa korvasin ne Fazerin appelsiinitummasuklaalla. Kuohukerman tilalta käytin Flora Vispiä. Tein itse ohjeen kaksinkertaisena. Alla ohje kuitenkin alkuperäisessä muodossaan.




Pasha

250 g pashaa
50 g voita
45 ml sokeria (3 rkl)
1 muna
1 dl rusinoita
½ dl sukaattia
½ dl mantelirouhetta
45 ml appelsiinimarmeladia
2 tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu
2 dl kuohukermaa


1. Tee rahkapurkin pohjaan pieniä reikiä ja valuta sitä n. 12 h.
2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää rahka ja muut aineet lukuun ottamatta kermaa.
3. Vaahdota kerma ja lisää seokseen.
4. Kaada massa suodatinpaperilla vuorattuun reiälliseen astiaan (esim. kahvinsuodattimeen tai siivilään)
5. Valuta pashaa jääkaapissa 1 vrk. Näin siitä tulee kiinteä kakku, jonka voit kumota vadille ja koristella hedelmillä tai vaikka pääsiäisrakeilla.

2 kommenttia:

  1. Hei Minttu. Täällä tulevan SLY kierroksen parisi. Innolla jo odotan että pääsen sinulle paketteja kasaamaan.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla. Nähdään siis pakettien ja reseptikokeilujen parissa :)

    VastaaPoista