sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Kiovan kanaa

Tässä vielä kiovan kanan ohje. Alkuperäinen ohje on Me- lehdestä. Tämä tosiaan on yksi meidän perheen herkkuruoista. Teen tätä erityisesti pääsiäisenä. Tämä lukeutuu niihin ohjeisiin, jotka vievät hieman enemmän aikaa. Mutta vain hieman.



Kiovan kanaa

4 kpl (a 110g) broilerin ohutfileeleikkeitä

Täyte:
50 g pehmeää voita
2-3 valkosipulin kynttä
2 rkl persiljaa silputtuna
8 valkopippuria rouhittuna

Panerointi:
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
½- 3/4 tl valkopippureita rouhittuna
1 muna
1 dl korppujauhoja

Paistamiseen öljyä ja voita


1. Laita broileripihvit yksitellen vahvaan muovipussiin ja nuiji niitä kevyesti. Anna pihvien olla huoneenlämmössä 15-30 minuuttia ennen paistoa.
2. Sekoita täytteen ainekset ja laita maustevoi jääkaappiin jähmettymään.
3. Mittaa jauhot, suola ja pippuri yhdelle lautaselle ja sekoita hyvin. Riko kananmuna syvälle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Mittaa korppujauhot kolmannelle lautaselle.
4. Annostele maustevoi pihvien päälle  ja taita pihvit  niin, että maustevoi piiloutuu kokonaan.
5. Kaada paistinpannuun kunnon kerros öljyä, heitä nokare voita joukkoon ja käännä lämpö päälle.
6. Pyörittele pihvit ensin vehnäjauhoissa, uita ne seuraavaksi kananmunassa ja kierittele viimeiseksi korppujauhoissa.
7. Paista pannulla molemmin puolin rapeiksi. Siirrä pihvit uuninkestävään vuokaan ja kypsennä vielä 5-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti