maanantai 7. huhtikuuta 2014

Brownies-taikina vastaan minä

Joskus moni asia menee pieleen. Onko sinulle leipoessasi käynyt näin:


Taikinan ja vatkaimen salaliitto...
(Taikinaa myös alakaappien ovissa ja lattialla)

Seuraava kuva osoittaa miksi näin kävi.


Eli ilmeisesti 2,5 l:n kulho oli kuitenkin liian pieni.
Tässäkin vaiheessa taikina yritti viimeisiä hyökkäyksiään.



Viimein onnellisesti pellillä. Uskaltaisikohan jo tuulettaa?
Ehkä on kuitenkin paras odottaa tulosta paiston jälkeen.



Jes. Viimein valmiina jäähtymässä. :)

Tämä ohje on todella hyvä Brownien perusohje. Alkuperäinen ohje on Leila Lindholmin kirjasta Vielä yksi pala. Voin suositella kyseistä kirjaa lämpimästi. Siinä on monia hyviä ohjeita erilaisiin leivonnaisiin. Tällä ohjeella tulee yksi pellillinen, mutta kannattaa leikata pieniä paloja, sen verran tuhtia tavaraa tämä amerikkalainen leivonnainen on. Tumman suklaan ystävät rakastavat tätä, vaikka perusohje ei sisällä suklaata lainkaan. Tämä ohje on myös hyvä sen muunneltavuuden takia. Pohjaan voi lisätä marjoja, pähkinää, suklaata, Nutellaa tai muuta makua antavaa esim. appelsiinin kuorta. Jos teet myös kuorrutteen siihenkin saat tehtyä eri variaatioita vaihtamalla maustamattoman tuorejuuston esim. appalsiinituorejuustoksi. Myös kuorrutteen päälle voit laittaa esim Rocky Road aineksia. Tämän piirakan valmistus on helppoa ja nopeaa (jos siis valitset riittävän ison kulhon :) ).


Perusohje Browniehen

Pohja:
350 g pehmeää voita
6 dl sokeria 
3 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl vaaleaa siirappia 
1/2 tl suolaa 
6 (luomu) kananmunaa 
3 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:
120 g pehmeää voita
9 dl tomusokeria 
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta 
2 tl vaniljasokeria 
200 g maustamatonta tuorejuustoa 
1 rkl kuumaa kahvia 


1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Vaahdota voi ja sokeri kunnolla. Sekoita joukkoon siirappi, kaakaojauhe ja suola.
3. Vatkaa kananmunat taikinaan yksitellen.
4. Kääntele sekaan jauhot esim. kaapimella.
5. Paista pohjaa leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä uunin keskiosassa 30-35 min. Kokeile kypsyyttä tikulla. Pohjan pitää jäädä hieman tahmeaksi. Jäähdytä.
6. Vatkaa kuorrutteen voi, tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri vaahdoksi.
7. Lisää tuorejuusto ja kuuma kahvi. Vatkaa seos sileäksi kuorrutteeksi. Levitä seos pohjan päälle ja leikkaa paloiksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti