sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Kinuski- kauraruudut

Myös nämä matkasivat vauvaperheeseen "rotinoiksi". Ohje on myös Keksit-kirjasta. Sinne se on kuitenkin nimetty kinuski-kauratangoiksi. Koska nämä ovat hyvin makeita, maistiaiseksi riittää pienikin pala. Siksi leikkasin palat pikkuisiksi ruuduiksi. Päällinen murenee helposti leikattaessa, joten kannattaa antaa piirakan jäähtyä kunnolla ennen kuin rupaa sitä leikaamaan. Tämän ohjeen yksi erityispiirre on, ettei siihen käytetä kanamunaa lainkaan. Sitä voi siis tarjota kananmuna-allergisellekin. Tällä ohjeella tein valmiiseen piirakkavuokaan, koska minulla ei ollut ohjeessa mainutun kokoista vuokaa. En meidän kaupoista löytänyt myöskään vaaleaa fariinisokeria, joten käytin sen tilalla tummaa fariinisokeria. Korvasin myös vaalean maissisiirapin vaalealla siirapilla, ruokosokerisiirapin tummalla siirapilla ja vaniljauutteen vaniljasokerilla. Näitä teen kyllä joskus toistekin.





Kinuski-kauraruudut

Pohja:
200 g pehmeää voita
110 g vaaleaa fariinisokeria
190 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljauutetta

Kinuskitäyte:
125 g voita
80 ml vaaleaa maissisiirappia
3 rkl ruokosokerisiirappia
310 ml makeutettua maitotiivistettä (käytin koko purkin kondensoitua maitoa)

Kuorrutus:
135 g kaurahiutaleita
70 g kookoshiutaleita
170 g vaaleaa fariinisokeria
90 g sulatettua voita

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa 23x33cn:n vuoka leivinpaperilla ja voitele se.
2. Vatkaa pohjan voi ja fariinisokeri kuohkeaksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää vaniljauute/vaniljasokeri. Sekoita hyvin.
3. Painele taikina vuokaan ja paista 20 minuuttia, kunnes se on kullankeltainen.
4. Valmista täyte. Laita kaikki täytteen aineet kattilaan ja kuumenna sekoitellen. kunnes seos on paksua ja kullanruskeaa.
5. Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki kuorrutuksen ainekset yhteen.
6. Levitä kinuski paistetun pohjan päälle ja ripottele sen päälle kaurakuorrutus.
7. Paista 25 minuuttia, kunnes päällinen on kullankeltainen. Anna jäähtyä ennen kuin leikkaat sen paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti