sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Uunissa keitetty omenahillo

Nami-hiiren blogissa tapasin tällaisen omenahillon valmistustavan. Minusta se kuulosti hauskalta idealta, joten kun sain punaposkisia omppuja ystävälliseltä lähimmäiseltä päätin kokeilla itsekin. Hauska idea, mutta johtuikohan käyttämästäni teräskattilasta, että kypsymisaika oli pitempi. Kuoria en saanut irtoamaan vaan soseutin kuorineen kaikkineen, kun tarvitsin uunia jo muuhun paistamiseen. Pidin hillosta kyllä, mutta makuuni tämä oli hieman liian makeaa. Syynä lienee että jätin sitruunan mehun pois, kun en ehtinyt kaupasta niitä hakemaan. Voisikohan sokerin määrää myös jonkin verran vähentää? Tai jos käyttäisikin hillosokerin sijaan marmeladi- ja hillosokeria. Ohjetta täytynee joskus lisäkehitellä. Tässä se on kuitenkin alkuperäisessä asussaan.





Uunissa paistettu omenahillo


1 kg hapahkoja omenoita
1 sitruunan tai limetin mehu
2 kanelitankoa
400-500 g hillosokeria
1 dl vettä


1. Pese omenat hyvin, poista niistä siemenkodat ja leikkaa neljään osaan.
2. Laita omput, mausteet ja sokeri uunin kestävään vuokaan ja sekoita huolella.
3. Peitä kannella ja laita astia kylmään uuniin. Kuumenna uuni 200 asteeseen, Kypsennä hilloa n. tunti. Tarkista tilanne puolen tunnin päästä ja sekoita varovasti, sillä seos ja kattila ovat kuumia. Jatka kypsennystä vielä puoli tuntia tai kunnes omenat ovat pehmenneet.
4. Poista irronneet omenankuoret ja kanelitangot.
5. Soseuta hillo sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti