maanantai 13. lokakuuta 2014

Tuplasuklaawhoopiet

Leivontakirjoihin kohdistuva kiinnostukseni on tuonut minulle tutuksi joitakin erityisen hyviä leipureita. Niihin kuuluu Leila Lindholmkin. Nämä hänen Kuppikakkuja, ole hyvä- kirjansa ohjeella leivotut leivonnaiset ovat herkkua. Ajanpuutteen vuoksi en edes pursottanut "keksejä" pellille, vaan laitoin pellille taikinanokareita. Siitä huolimatta kuorista tuli ihan kauniita. Siksipä ohjetta voi kutsua myös helppotekoiseksi. Whoopiethan ovat muffinitaikinasta leivottuja täytettyjä keksileivoksia. Kannattaa kokeilla.




Tuplasuklaawhoopiet

3 munaa
2 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita sulatettuna
1 dl kermaviiliä
2 rkl kylmää kahvia
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata

Täyte:
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa


1. Vaahdota munat ja sokerit.
2. Sulata voi ja lisää siihen kermaviilit ja kahvi. Lisää seos muna-sokerivaahtoon.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
4. Sulata suklaa ja lisää taikinaan.
5. Pursota tai lusikoi taikinaa leivinpaerin päälle pellille ja paista 175 asteessa uunin keskiosassa n. 10 minuuttia. Jäähdytä kuoret.
6. Vatkaa valkosuklaa ja tuorejuusto.
7. Laita täytettä toiselle kuorelle ja paina toinen kuori päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti