maanantai 13. lokakuuta 2014

Suklaakakku

Jo kesällä huomasin nami-hiiren blogista kiinnostavan suklaakakkupohjan-ohjeen. Päätin sitä kokeilla kunhan sää hieman viilenee. Sää on kyllä jo huomattavasti kesän helteistä viilentynyt ja kakkua olisi voinut leipoa jo aiemminkin sään puolesta. Mintun keittiössä on toki leivottu muutakin sitten kesän, mutta nyt viimein tuli sopiva tilaisuus tehdä tätä herkullista kakkua. Tumma suklaa oli käynyt varastoistani vähiin, joten jouduin käyttämään vähemmän kaakaota sisältävää suklaata. Siksi pohjasta tuli vaaleampi kuin hiiren omasta.  Tykkäsin tästä kakusta.





SUKLAAPOHJA n. 12-15 annosta / ohjeen laatinut Marianna 'Pikku murusia' -blogista


225 g voita

225 g = (2 dl sokeria + 1/2 dl fariinisokeria )

225 g = 4 isoa kananmunaa

225 g = 3.25 dl kakkujauhoja

3 tl leivinjauhetta

100 g tummaa suklaata sulatettuna

2.5 dl maitoa



Sulata suklaa mikrossa.
Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Jos taikina juosettuu, lisää lusikallinen jauhoja.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa.
Lisää lopuksi jäähtynyt suklaasula.
Paista 175° 1h uunin keskitason vaiheilla. Anna levätä 5 min. vuoassaan.
Laita jääkaappiin yön yli tiivistymään. Tällöin kakkua on helpompi käsitellä ja maku tasoittunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti