maanantai 29. elokuuta 2016

Gluteenittomat vadelma-rahkapullat

Taas on hetki vierähtänyt viimeisimmästä kirjoittelusta. Keittiön puolella ei silti ole niin hiljaista ollut. Tässä sly-pariltani saamani ohje. Alkuperäinen suunnitelmani oli tehdä kierrepullia, mutta taikina ei ihan samalla tavalla käyttäytynytkään. Päätin siis tehdä lähes suoraan ohjeen mukaan. Mustikat vaihdoin vadelmiin, koska niitä sattui olemaan saatavilla paremmin. Todella hyviä pullia. Maistui kaikille herkkusuille :)





Mustikka-rahkapullat (20 kpl)

Taikina:
3dl maitoa
25 g hiivaa
2 tl psylliumkuorijauhetta
1 kananmuna
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1 tl kardemummaa
75 g margariinia tai voita
6-7 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta

Täyte:
4-5 dl mustikoita
1 prk (250g) maitorahkaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl kardemummaa

Voiteluun:
munaa


1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia. 
2. Lisää muna, sokeri, suola, kardemumma, pehmeä margariini ja 3 dl jauhoista. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella muutama minuutti. Lisää loput jauhot ja vatkaa vielä muutama minuuttti. 
3. Muotoile taikinasta tanko hyvin jauhotetulla pöydällä. Jaa 20 osaan.
4. Pyörittele palat pulliksi kämmenien välissä. Kohota pullat hyvin (n. 15 min.) leivinpaperin päällä pellillä.
5. Paina kohonneisiin pulliin syvennykset tasapohjaisella juomalasilla. Pistele pohjat haarukalla. Voitele piirakoiden reunat munalla.
6. Ripottele syvennyksiin mustikat. Sekoita rahkan joukkoon sokeri, muna ja kardemumma. Jaa täyte mustikoiden päälle.
7. Paista 225 asteessa 10-15 min.

3 kommenttia: