keskiviikko 10. elokuuta 2016

Kesän tuoreista marjoista piirakkaa

Tässä ihan suorana pellillä makaavaa mustikkapiirakkaa. Eiköhän näillä salaiseni lähettämillä hyvillä ohjeilla ja aineksilla saada vielä teeman mukaisesti rullalle kiepautettua herkkuakin. Ohje on gluteenittomaan piirakkaan, mutta gluteenittomat jauhot voi aina vaihtaa tavallisiin. Sen verran voi mainita, että taikinaa sai sekoitella aika kauan saadakseen tasaista. Tällä ohjeella sai todella hyvää piirakkaa.





Mustikkamurupiirakka

6 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
3 dl sokeria
250 g voita sulatettuna
1 kananmuna
2,5 dl piimää (/kermaviiliä/maustamatonta jugurttia/rahkaa)
4 dl (pakaste)mustikoita


1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sulatettu voi. Nypi murumaiseksi. Nosta taikinasta kolmasosa toiseen kulhoon myöhempää käyttöä varten.
2. Lisää suurempaan taikinamäärään kananmuna ja piimä. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Ripottele päälle mustikat.
4. Ripottele päällimmäiseksi murumainen taikinaseos.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 min.

8 kommenttia:

  1. Vesi kielellä...linkitän SLY36 elokuun osioon!
    n-h
    http://originaalisly.vuodatus.net

    VastaaPoista
  2. Näyttää kyllä niin herkulliselta että olisimpa siellä :D nam!

    T:Slysi

    VastaaPoista
  3. Nam! Näyttää hyvältä :P

    VastaaPoista
  4. Kylläpäs alkoi tehdä mieli mustikkapiirakkaa :)

    VastaaPoista