maanantai 29. elokuuta 2016

Gluteeniton savukalapiiras

Myös suolaisen piirakkapohjan ohjeen sain pariltani. Savulohta jäi eräältä aterialta sen verran, että siitä riitti juuri sopivasti tähän piiraaseen. Savukalapiiraan ohje löytyy myös Valion Lämpimäisiä- kirjasesta. En tiedä saako kirjasta enää tilattua. Omani on yli kahdenkymmenen vuoden takaa.





Savukalapiiras

100 g voita
2 dl (gluteenitonta jauhoseosta)
2 rkl vettä
1/4 tl suolaa (pariltani saamassa ohjeessa ½ tl, mutta laitoimme Valion ohjeen mukaisesti)

Täyte:
100 g purjoa (käytimme ison sipulin puolikkaan)
1 rkl voita (öljyä)
150 g perattua savukalaa
½ dl hienonnettua tilliä (tai 1tl kuivattua)
100 g (2 dl) juustorastetta
3 munaa
1 ½ dl kevyt kermaa (ruokakermaa)
1/4 tl valkopippuria


1. Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
2. Vuoraa uunivuoan (halk. 27 cm_) pohja ja reunat taikinalla.
3. Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi ja hauduta pehmeäksi voissa.
4. Leikkaa savukala pieniksi paloiksi.
5. Levitä taikinapohjalle purjo, kala, tilli ja juustoraaste.
6. Sekoita munat kerman kanssa, mausta seos valkopippurilla ja kaada vuokaan.
7. Kypsennä 200 asteessa 30 min eli kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin. Tarjoa salaatin kanssa. 

3 kommenttia: