torstai 2. tammikuuta 2014

Lohi-parsakaalipiirakka

Mintun makuun ovat monet suolaiset piirakat. Niitä valmistuu usein arkena päivälliseksikin. Piirakoihin saa uppoamaan tähteeksi jääneitä ruokia, siksi nämä ovat mintun keittiössä niin suosittuja. Jopa kalasta vähemmän pitävä nuori mies popsii lohipiirakkaa innolla. Tämän piirakan tekemiseen käytin sly- parini lähettämää ohjetta. Joitakin poikkeuksia toki tein. Käytin tähteeksi jäänyttä uunilohta ja parsakaalta. Paprikan ja ravut jätin pois (koska niitä ei mintun kaapista tällä kertaa löytynyt). Pohjan ohje oli minulle outo. Olen tehnyt piirakkapohjat ennen vanhanaikaisesti margariinista, jauhoista ja vedestä, perunasta, tai tuorejuustosta. Jotenkin ne tuntuvat maistuvan tämän ohjeen mukaista pohjaa paremmin mintulle ja muulle väelle. Vinkki: Pohjan jauhot voi korvata myös muilla jauhoilla.




Herkullinen rapu-lohipiirakka

Pohja:

1 dl perunasosehiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
1 dl öljyä

Täyte:

1 sipuli
170 g jokirapuja
250 g lämminsavulohta
1 paprika
2 ½ dl kermaa
1 kananmuna
2 dl juustoraastetta
mustapippuria
suolaa ja tilliä

1. Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään ja painele piirakkavuokaan.
2. Sekoita täytteen aineet ja laita pohjan päälle.
3. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia.


Tässä siis parini lähettämä ohje ja yllä olevassa tekstissä muutokset jotka tein.

6 kommenttia:

  1. Ai ai, kun näyttää herkulliselta! Suolaiset piirakat ovat kyllä hyviä ja täyttäviä, käyvät todellakin päivällisestä :)

    - SLY25 emo

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kun jaoit ohjeen. Täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Tällaiset piirakat ovat nautittavan herkullisia !
    Tammikuu onkin hyvä aika piiraille - ja vihanneskeitoille U !

    Hyvää alkaneen vuoden jatkoa !

    VastaaPoista
  4. Piirakka näyttää hyvältä. Myös meillä syödään usein piirakoita. Itse olen pohjan ohjetta käyttänyt useamman vuoden ja en sitä vaihtaisi :) Tottakai uusia tulee kokeiltua. Mutta kyllä jokainen yleensä käyttää sitä minkä on hyväksi kokenut :) Mukavaa tammikuta! sly:si

    VastaaPoista
  5. Olipa kiva muistutus että pohjaan voi käyttää perunamuusijauhetta, olin unohtanut, siitä tulee kuohkeampi pohja. Minä olen myäs piirakoiden leipoja, ovat niin helppoja ja täytteeksi soipii melkein mitä vain kaapista löytyy. Savustankin seuraavan kerran enemmän kalaa niin riittää piirakkaankin.

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommenteistanne. Salainen (kohta ei niin salainen) ystäväni, näinhän se on. Hyvää tätä vuotta sinulle! Voi Minna, vesi aivan herahti kielelle kun luin kirjoituksesi (täällä yksi lämpimien savukalojen suuri ystävä)!

    VastaaPoista