keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Kinuskikeksit

Nyt saatte kuulla miten lopulle Daim- kuorruttelle kävi. Ensin mietin monenlaisia vaihtoehtoja muffineista juustokakkuihin. Huomasin ttei aika riitä niiden tekemiseen. No viimein mieleen muistui joskus tekemäni kinuskikeksit. Niihin käytetään kinuskikastiketta ja kuorrutehan on kuin paksua kinuskikastiketta. Ei muuta kuin keksien pariin. Alkuperäisen ohjeen olen napannut netistä Kotikokki- sivulta. Nyt en muista kenen ohjeisiin se kuuluu, mutta sieltä ohje kuitenkin on peräisin. Minusta nämä olivat parempia kuin valmiista kinuskikastikkeesta tehdyt keksit.



Kinuskikeksit

200 g             margariinia tai voita
1,5 dl             sokeria
2 tl                 vaniljasokeria
2 dl                Daim- kuorrutetta
6 dl                vehnäjauhoja
2 tl                 leivinjauhetta

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaniljasokeri ja kuorrute.
2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan.
3. Muotoile taikinasta pitkiä pötköjä leivinpaperin päälle pellille. Jätä reilusti leviämisvaraa.
4. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Leikkaa heti lämpimänä vinoiksi viipaleiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti