sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Feta-pinaattipasteijat

Itse en ole koskaan ihastunut kovin paljon pasteijan tyyppisiin leivonnaisiin. Poikkeuksen tähän tekevät ainoastaan tortut. Täyte kuulosti kuitenkin hyvin mielenkiintoiselta, joten tekaisin näitä nopeatekoisia pasteijoita sunnuntai-iltapäivän yhdeksi ruoaksi. Minusta maku oli oikein hyvä (ellei oteta huomioon taikinan rasvaisuutta :)) . Täytteen määrä on hiukan liian iso taikinan määrään verrattuna. Vaikka käytin kymmenen taikinalevyä (yht. 20 pasteijaa) täytettä jäi silti yli. En vielä ehtinyt kokeilla voisiko sitä jotenkin kypsentää. Perunamuusin sekaanhan se sattaisi kyllä sujahtaa. Ohjeen alkuperästä minulla ei ole tietoa. Netistä löytyy kuitenkin samankaltaisia ohjeita.





Feta-pinaattipasteijat 

8 kpl voitaikinalevyjä

Täyte:
300 g pakaste pinaattia- sulata ja valuta
200 g fetaa - murusta
1 sipuli- kuutioina ja kuullotettuna
1 valkosipulin kynsi - raastettuna (murskasin pusertimella)
1 kananmuna
persiljaa (jätin pois maistettuani täytettä)
mustapippuria
(suolaa) (tätä en lisännyt)

Sulata voitaikina ja leikkaa levyt samankokoisiksi neliöiksi, puoliksi. Sekoita täytteen aineet kulhossa, mausta ja laita täytettä jokaisen neliön puolikkaalle. Käännä pasteijan toinen puolikas "kiinni" ja painele reunat yhteen haarukalla. Voit käyttää vettä "liimana" saumojen välissä.
(Ohjeessa ei ollut paisto-ohjetta, mutta paistoin näitä 225 asteessa n.10 min.)

3 kommenttia:

  1. Aiai, kun on herkullisen oloisia! Pakasteessa olisikin vielä torttutaikinaa ja ajattelin niistä pasteijoita tehdä... Jospa tekisikin itselle näitä osan ,)

    ~ SLY25 emo

    VastaaPoista
  2. Itte oon joskus näitä kyhänny ja netistä katseltujen ohjeiden perustellaa kyhännyt "omani". Samantyylisiä löytyy varmaan vaikka kuinka ja monta netistä, tottatosiaan.
    Mikäköhän ajatuskatkos mulla on ollut kun ei paisto-ohjetta ole tullu laitettua.
    Unohdin varmaan myös sen siitä, että itse kaulin taikinoita vielä :)
    Pahoittelen :(
    Ps: Nyt olen myös itse oman ohjeeni kadottanut koneen syövereihin.
    Toivottavasti muut reseptit oli "kunnollisia".

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista! Kannattaa tosiaan kokeilla, olivat kyllä hyviä.
    Linnea, eihän ohje silti ollut huono. Sattuuhan sitä tekevälle :)
    Minusta ei tarvitse olla pahoillaan näin herkullisesta ohjeesta. Kyllähän jokainen voi paisto-ohjeita netistäkin löytää ellei muuten tiedä.

    t.minttu

    VastaaPoista