keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Siemenleipä 2

Tässä ensimmäinen todella hyvä siemenleivän ohje. Sain tämän maaliskuun sly38- keirroksella, kun aiheena olivat siemenet ja idut. Oikein lämmin kiitos parikseni paljastuneelle mamman leivontanurkka- blogistille <3! Tätä on meillä ehditty leipoa jo melkein joka viikko.





Gluteeniton siemenleipä

1 dl pellavansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 rkl psyllium- jauhetta
2 tl kuminaa (olemme laittaneet fenkolia, koska satttuu olemaan ennestään)
2,5 dl vettä (kiehuvaa)
2 dl maissijauhoja
1 dl tattarijauhoja
50 g riisijauhoseosta (gluteeniton) (1 dl)
2 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
100g omenaa raastettuna (n. 1dl)
1,5 dl piimää (käytettiin maustamatonta jugurttia)
1 dl siirappia
30 g hiivaa (tai 1pss kuivahiivaa)


1. Mittaa siemenet, psyllium ja kuminat (fenkoli) kulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi ja anna turvota 10 min.
2. Sekoita jauhot, suola ja sooda keskenään toisessa kulhossa.
3. Kuori ja raasta omena karkeaksi raasteeksi. Mittaa piimä, siirappi ja omenaraaste kattilaan ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi (tai käyttäessäsi kuivahiivaa 42-asteiseksi). Sekoita joukkoon hiiva.
4. Kaada piimäseos ja jauhoseos siementen joukkoon (tarkista, ettei siemenmassa ole liian kuumaa). Sekoita taikina tasaiseksi kädellä tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla alustaen.
5. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan (vet. 1l). Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa n. 40 min.
6. Paista leipää 200- asteisen uunin alatasolla n. ½ tuntia.

2 kommenttia: