keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Kakkua pääsiäiseksi

Sain sly- paketista suklaamunia, joilla koristelimme pääsiäiskakun. Alkuperäinen ohje on Maku.fi- sivulta. Alkuperäistä ohjetta muokkasin meille sopivaksi useilla muutoksilla. Pohjan ohjetta suurensin 24 cm:n vuokaan sopivaksi. Pohjan tein gluteenittomiin jauhoihin ja "jauhotin" vuoan kookoshiutaleilla. Muokkasin täytteiden ohjeita marjaisemmiksi ja hedelmäisemmiksi ja samalla vaihdoin rahkan tuorejuustoon. Siitä huolimatta mangon maku jäi hieman vaisuksi minun makuuni. Vadelmatäyte sen sijaan oli todella hyvää ja raikasta. Kakun päälle vatkasin kermaa, johon sekoitin sulatettua tummaa suklaata. Suklaamunista mainittakoon, että olivat kauniita ja erityisesti kultaiset munat olivat maultaan myös hyviä. Kiitokset parilleni vielä.




Pääsiäiskakku
10 annosta

TAIKINA

TÄYTE

KOSTUTUS

KUORRUTUS

MUUT AINESOSAT

  • Koristeluun pieniä pääsiäismunakarkkeja
  • Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Kääntele varovasti sekaisin.
    Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 22 cm).
    Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä kakkupohja.
    Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia.
    Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatelehdistä liotusvesi ja liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun sekoitellen. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman.
    Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita rahka ja sokeri kermavaahdon joukkoon.
    Lisää liivateseos nauhana täytteeseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
    Jaa täyte kahteen kulhoon. Sekoita toiseen osaan mangosose ja toiseen paseeratut (eli siivilän läpi puristetut) vadelmat.
    Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kelmuta tai leivinpaperoi sama kakkuvuoka, jota käytit pohjan paistamisessa. Kokoa kakku vuokaan: nosta pohjalle alimmainen kakkulevy ja kostuta kevyesti vaniljamaidolla. Kaada toinen täytteistä pohjan päälle ja tasoita. Nosta keskimmäinen kakkulevy paikoilleen, kostuta ja kaada toinen täyte päälle. Nosta päällimmäinen kakkulevy paikoilleen ja kostuta. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
    Vatkaa kuorrutusta varten kerma ja mausta se tomusokerilla ja kaakaojauheella.
    Kumoa kakku tarjoiluvadille ja levitä kuorrutus huolettomasti pinnalle. Koristele pääsiäiskakku juuri ennen tarjoilua pienillä suklaamunilla.

2 kommenttia:

  1. Kaunis ja herkkullisen näköinen kakku =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkuperäinen näytti hienommalta, mutta kyllä tämä hyvää oli :)

      Poista