maanantai 18. huhtikuuta 2016

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Tätä piirakkaa meillä tehtiin kun en itse ollut kotona ja hyvin se katosi nälkäisiin suihin. Kotiin tullessani siitä ei ollut muruakaan jäjellä :) Kiitos parilleni Roosalle hyvästä ohjeesta!
Ohje on K-ruoka.fi- sivuilta.



Tomaatti-mozzarellapiirakka

Pohja:
1 dl perunasosejauhetta
2 dl hiivaleipäjauhoa
½ tl leivinjauhetta
100 g voita
n. 3 rkl vettä (kylmää)

Täyte:
1 pkt mozzarellaa (150 g)
2-3 tomaattia
3/4 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
2 munaa
1 prk ruokakermaa
3 rkl pestoa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi sekaan voi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.
2. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Anna levätä jääkaapissa n. 15 min. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 8 min.
3. Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Lado viipaleet pohjan päälle limittäin. Ripottele päälle pippuria ja basillikaa.
4. Sekoita munat, kerma ja pesto kierrevatkaimella. Kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla vielä n. 25 min., kunnes täyte on hyytynyt. 
Piirakka voi tarjoilla kylmänäkin. 

4 kommenttia:

  1. Tuo olisi hyvää yöruokaa!
    Terkuin
    n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti. Sen verran olen ehtinyt tomaattisia piirakoita maistaa, että tiedän mistä jää paitsi. :)

      Poista