tiistai 23. helmikuuta 2016

Jugurtti-unikonsiemenkakku

Sain jokin aika sitten nami-hiireltä pari leivonta-aiheista lehteä. Molemmissa on paljon hyviä ohjeita, joita tulee joskus vielä testattua. Sain myös sly 33 kierroksella synttärimuistamisen, jossa oli mm. erilaisia mausteita. Etsiskelin joitakin reseptejä netistä unikonsiemenkakkuun, mutta parhaimmalta vaikuttavan reseptin löysin toisesta hiireltä saamastani lehdestä.  Alkuperäinen ohje on englanniksi, mutta laitan sen tähän suomennettuna.


Lehdet



Kakku kannattaa tarjoilla marjojen kanssa, jos pitää raikkaudesta. Unikonsiemeniä jouduin laittamaan vain 20 g, koska niitä ei ollut enempää. Sitruuna-aromin tilalta laitoin pikkuisen sitruunamehua.





Jugurtti- unikonsiemenkakku

175 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
75 g mantelijauhetta
175 g sokeria
1 ½ dl maustamatonta jugurttia
3/4 dl (maissi)öljyä
3 vapaan kanan munaa (M-koko)
½ tl sitruuna-aromia
25 g unikonsiemeniä
75 g valkosuklaata
150 g marjoja (vadelma-mustikkaseos toimii loistavasti)


1. Voitele ja jauhota 1,5 l:n suorakaiteen mallinen vuoka. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita suuressa kulhossa jauhot, leivinjauhe, mantelijauhe ja sokeri.
2. Vatkaa kannussa (tai pienessä kulhossa) jugurtti, öljy, munat ja sitruuna-aromi. Kaada seos kuiva-aineiden sekaan ja vatkaa kunnes taikina on tasaista. Lisää unikonsiemenet ja sekoita hyvin. Kaada seos vuokaan ja paista n. 40 min.
3. Anna jäähtyä hetken ennen kumoamista. (Käännä kakku kumoamisen jälkeen oikein päin.)
4. Sulata suklaa vesihauteessa ja valuta sitä kakun päälle. Koristele marjoilla ja viimeistele sulatetulla suklaalla.

1 kommentti:

  1. Hienosti onnistuit !
    Täällä suosikkikakut ovat tosiaankin täynnä unikonsiemeniä...alkuvuosina en niistä juuri piitannut, kunnes maistoin.....
    nami-hiiri

    VastaaPoista