lauantai 26. heinäkuuta 2014

Raparperilemonade

Tämä kirpsakka juoma oli todella mieleeni. Vaikka en pidä rosmariinista mausteena, tähän juomaan se kyllä tuo kivan vivahteen. Kiitos parini sly27- kierroksella tästä kivasta ohjeesta! Ohje on alkujaan Kivistössä- blogista. Siellä lemonade oli saanut kivan värinkin. Käyttämäni raparperit olivat vaaleita eikä punaisia, joten juomasta tuli vaaleaa. Makuun se tuskin kovin paljon vaikuttaa. Käytin soodaveden tilalta kivennäisvettä.






Raparperilemonade

5 dl pestyjä pilkottuja raparperinvarsia
0,8 dl sokeria
0,8 dl vettä
2 rosmariinin oksaa
1 ½ dl sitruunan mehua


1. Laita kaikki muut paitsi sitruuna kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Pienennä lämpöä ja hauduta vielä 5-10 minuuttia.
2. Siivilöi neste ja lisää siihen sitruunamehu. Kaada pulloon ja anna jäähtyä.
3. Kaada jäillä täytettyyn lasiin 1 osa lemonadea ja 1 osa soodavettä (tai kivennäisvettä) tai tavallista vettä.

5 kommenttia:

  1. Kaunis aurinkoinen kuva ja houkuttelevan raikas juoma...rosmariinistä pidän...teetti sen että janottaa, vaikka ulkona on pilkkopimeää ja sataa!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla että juoma maistui :) Komppaan nami-hiirtä, kuva on todella kesäinen ja houkutteleva.

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Raikasta tämä onkin. Ehkä en ole ennen pitänyt rosmariinin mausta kun sitä on ollut liikaa. Sopivasti käytettynä se on hyvä mauste.

    VastaaPoista
  4. Pakastimessa on raparperia Paljon, joten tämä menee heti huomenna kokeiluun. Hauska tämä sly-rinki, sitä oppii yhdistelemään erilaisia makuja. Kuten itselläni se anis :)

    VastaaPoista