tiistai 29. heinäkuuta 2014

Hedelmäkakku

Tässä yksi kakku, joka on pikkutyttöjen mieleen. Ohje löytyy Kinuskikissa leipoo Tervetuloa juhliin- kirjasta nimellä Hedelmäpehmo. En tehnyt suuria muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen. Vain vispikerman vaihdoin Flora vispiin ja sitruunarahkavalmisteen sitruunarahkaan. Ohjeen mukaisesti valitsin hedelmiksi persikkaa ja papaijaa. Täyteessä on hyvä käyttää sitruunarahkavalmistetta, sillä sitruunarahkalla tulee hieman pliisu maku. En vain löytänyt kiireessä oikeaa valmistetta. Etsin rahkapurkkien seasta, kun oikea paikka olisi ollut juustohylly. Muuten täyte oli todella hyvää. Tämä kuuluu taas helppoihin ohjeisiin, sillä kakku tehdään kulhoon.






Hedelmäkakku

Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½  tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
4 liivatelehteä
500 g säilykehedelmiä (ilman sokerilientä) tai 4 prk vauvojen hedelmäsosetta
4 dl vispikermaa (flora vispiä)
200 g sitruunarahkavalmistetta
1 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua

Koristelu:
n. 250 g pieniä hedelmävaahtokarkkeja


1. Valmista pohja:
Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon pienissä erissä nuolijalla varovasti käännellen. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Kumoa pohja heti sokeroidulle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi pohjan päältä.
2. Tee täyte:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Valuta säilykehedelmistä liemi. Säästä se kostutukseen. Soseuta hedelmät. Vaahdota kerma. Lisää rahkavalmiste, sokeri ja hedelmäsose. Kiehauta sitruunamehu ja sulata siihen liotetut liivatteet. Sekoita täytteeseen.
3. Vuoraa kulho (n.2,5 l) kelmulla.
4. Kokoa kakku latomalla  kulhoon vuorotellen pohjaa ja täytettä siten, että saat kolme täyteväliä. Kostuta jokainen pohjakerros hedelmien liemellä.
5. Anna kakun hyytyä jääkaapissa n. kolme tuntia. Kumoa lautaselle ja poista kelmu.
6. Koristele kakku asettelemalla sen pintaan vieri viereen pieniä vaahtokarkkeja. Ne tarttuvat itsestään kakun kosteaan pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti