lauantai 7. kesäkuuta 2014

Raparperi-rahkapalat

Alkukesä on raparperien aikaa. Raparpereistähän tehdään kiisseliä, mehua ja monenmoisia leivonnaisia. Raperperin miinus on sen sisältämä oksaalihappo. Siksipä raparperiä syödessään, kannattaa kaveriksi valita maitotaloustuotteita. Tällainen ohje löytyy Tee hyvä kakku- kirjasta. Tässä on jo valmiiksi huolehdittu oksaalihapon neutraloinnista lisäämällä piirakkaan rahkaseos.



Raparperi-rahkapiirakka (n.15 palaa)

Pohja:
175 g margariinia
1 ½ dl sokeria
1 munankeltuainen
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä

Raparperihilloke:
500 g raparperia (n. 4 vartta)
tilkka vettä
1 dl sokeria

Täyte:
500 g rahkaa
1 prk kermaviiliä
3 kanamunaa
1 munanvalkuainen
1 rkl vaniljasokeria
2 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
2 rkl sitruunamehua
½ dl raparperimehua hillokekattilasta

1. Vuoraa uunivuoka (20x30cm) leivinpaperilla.
2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon keltuainen.
3.Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vaahtoon.
4. Ota taikinasta erilleen 1/3. Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan tilkka vettä ja painele taikina vuoan pohjalle.
5. Puhdista raparperit ja pilko ne kattilaan. Lisää vesitilkka ja sokeri. Kiehauta seos, katkaise levystä virta ja anna hillokkeen hautua kannella peitettynä n. 14 min.
6.Levitä hilloke pohjan päälle. Säästä liemi täytteeseen.
7. Sekoita täytteen kaikki ainekset keskenään. Käädä täyte hillokkeen päälle. Murustele loppu taikina täytteen päälle.
8. Paista 175 asteisen uunin alaosassa n. 50 min. Paloittele vasta jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti