tiistai 25. maaliskuuta 2014

Banaanikakkua

Pari tummunutta banaania odotti pääsevänsä jonkun herkuksi. Löysin netistä tämän ohjeen ja päätin kokeilla sitä. Aina toisinaan kokeilen vieläkö olen samaa mieltä banaanikakun mausta kuin lapsena. Toistaiseksi en ole muuttanut mieltäni. Hyvin harva kahvikakku/kuivakakku (miten vain kenellekin passaa) on suoriutunut minun suosikeikseni eikä banaanikakkukaan sinne ole yltänyt. Perheessäni on kyllä muita joille tämäkin kakku maistuu. Siksipä sen ohje löytyy täältä minun suosikkiohjeistanikin. Tästä ohjeesta täytyy sanoa, että on todella helppo. Ei tarvita kuin sekoitusväline, mitat ja kulho tämän taikinan tekoon. Myös alakoululainen selviää tästä loistavasti. Itse autoin vain vuoan voitelussa ja jauhotuksessa. Todettakoon taikinan koostumuksesta vielä sen verran, että taikinasta tulee hyvin löysää. Itsekin vähän mietin, miten tämä mahtaa onnistua kun useissa muissa banaanikakun ohjeissa jauhoja laitetaan enemmän. Paiston jälkeen kakku on kuitenkin ihan oikean näköistä ja tuntuista.



Banaanikakku

2 munaa
2,5 dl sokeria
2 banaania muusattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
8 rkl (1,2 dl) kermaa
150 g voita sulatettuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl kanelia


1. Sekoita kaikki taikinan ainekset ja kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
2 Paista 200 asteessa alatasolla n. tunti.
3. Kumoa kakku vasta hieman jäähtyneenä (kun kätesi kestävät koskea vuokaan ilman patalappuja).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti