sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Pikatoffeeta

Pitihän sitä testata pehmeän toffeen tekoa mikrossa, kun sopiva resepti sattui käsiini. Tämä oli hyvää, oikein makeaa. Pienikin määrä riittää makeannälkään. Tällaisia voisi tehdä vaikka lahjaksikin. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen tein toffeeta ilman vanilja-aromia. Minusta sitä ei kyllä kaivannut yhtään. Ohje on Kinuskikissalta.



Tontun pikatoffee (20-40kpl)


150 g                voita
1½ dl                sokeria
1½ dl                fariinisokeria
1½ dl                vaaleaa siirappia
2 tl                    vanilja-aromia
½ prk (à 397g) kondensoitua maitoa


1. Valitse toffeen valmistamiseen kovaa kuumuutta kestävä mikrokulho. Massan tilavuus kaksinkertaistuu, joten varaa riittävän iso astia (n.1,8l).
2. Sulata voi kulhossa. Sekoita joukkoon ensin sokerit ja sitten loput ainekset.
3. Laita kulho mikroon ja lämmitä maksimiteholla (800W) 8 minuuttia. Sekoita parin minuutin välein. Anna massan jäähtyä kulhossa välillä sekoitellen, kunnes rasva ei nouse pintaan ja seos on tasaista.
4. Vuoraa neliskanttinen reunallinen astia (15x20 cm) leivinpaperilla. Kaada toffeeseos astiaan. Anna jäähtyä. Nosta jääkaappiin n. neljäksi tunniksi. Toffeen jäähdyttäminen onnistuu pienemmässäkin astiassa. Paksut kuutiot voi puolittaa tai tarjoilla fudgen kaltaisina isoina paloina.
5. Leikkaa jähmettynyt levy terävällä veitsellä paloiksi.

1 kommentti:

  1. onpas ihana ohje, pitääkin kokeilla lähempänä joulua =)

    VastaaPoista