tiistai 5. syyskuuta 2017

Kasvispiirakka

Tässä sly-pariltani saamassa ohjeessa yhdistyy kaksi pitämääni asiaa; suolainen piirakka ja kasvikset. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään tomaatteja, joita en voi syödä. Parini ehdotuksen mukaan käytin sopivia kasviksia. Oliivit leikkasin pieniksi, jotta yhteen kohtaan ei tule liikaa suolaa. Ohje on myös alkujaan vegaaninen, mutta käytin kuitenkin tavallisia maitotuotteita kuten parini vinkkasi. lisäsimme myös juustoraastetta pinnalle. Piirakka oli hyvää kaikkine muutoksineenkin :) Söimme piirakan alkuperäisestä ohjeesta poiketen ihan lämpimänä.




Kasvispiirakka

Pohja:
100 g voita 
2 1/4 dl kaurajauhoja
1½ dl perunajauhoja
3/4 dl suolaa
3 rkl maitoa

Täyte:
1 (120 g) iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 (250 g) iso punainen paprika
1 dl kalamataoliiveja
3/4 dl aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
½ tl basilikaa
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
3 dl maustamatonta jugurttia (käytin osaksi turkkilaista jugurttia)
(emmental- juustoraastetta)


1. Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi.
2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (26cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200- asteisen uunin alatasolla 10 min.
3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuutioi paprika. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Lisää paprikakuutiot, tomaatit, oliivit ja mausteet. Levitä täyte pohjan päälle. Levitä täytteen päälle tasainen kerros jugurttia. (LIsää juustoraastetta halutessasi)
4. Paista piirakkaa vielä n. 30 min. Tarjoa piirakka jäähtyneenä. 

5 kommenttia:

  1. Nam, suolaisia piirakoita tulee liian harvoin tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä näitä tarjoillaan juhlien lisäksi toisinaan myös ruoaksi.

      Poista
  2. Mitä kaikkea laitoit täytteeksi? t. Utelias Slysi

    VastaaPoista
  3. Näyttää todella herkulliselta.
    T: Saukkis

    VastaaPoista