tiistai 3. tammikuuta 2017

Karpalosuklaafudge

Tämäkin karkkiohje tuli sly- parini lähettämässä tonttukuun paketissa. Ohjetta päästiin kokeilemaan uuden vuoden herkuksi. Ohjeesta poiketen käytin tummaa siirappia, koska muuta kaapista ei löytynyt ja puolukkamehun tilalta käytin karpalomehua. Hyvää suklaista fudgea silläkin tavalla saatiin. Kuva ei kyllä tee oikeutta näille herkuille.




Puolukkafudge (50-60 kpl)

1-2 rkl kaakaojauhetta
3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
50 g voita
100 g rouhittua tummaa suklaata
1½ rkl puolukkamehutiivistettä

koristeluun sormisuolaa

1. Vatkaa kaakao ja kerma paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sokeri, siirappi ja voi. Anna kiehahtaa ja keitä samalla koko ajan sekoittaen, kunnes seos on 124 asteista. Jos sinulla ei ole lämpömitteria, tee pisaratesti.
2. Sekoita mukaan suklaa ja puolukkamehutiiviste. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.
3. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan koko noin 22x 22cm.
4. Anna fudgen hieman jäähtyä. Sirottele sormisuolaa fudgen päälle ennen kuin se jähmettyy kokonaan. Leikkaa jäähtynyt fudge sopivan kokoisiksi paloiksi ja säilytä viileässä, mutta ei kuitenkaan jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti