maanantai 26. syyskuuta 2016

Kantarellimuffinit

Sain sly-pariltani ylimääräisen reseptin sähköpostiviestinä. Pitihän sitä vielä kokeilla sovellettuna. Ohje oli siis suppiksille, mutta tein kantarelleista. Ohje on helppo ja nopea. Muffinit myös maistuivat hyvältä. Tein  nämä gluteenittomina.




Kantarellimuffinit

½ l tuoreita kantarelleja tai 2 dl kuivattuja
1 sipuli
1 rkl voita tai öljyä
1 rs (200 g) maustettua tuorejuustoa
1 dl maitoa
2 munaa
½ paprikaa (n. 100g) kuutioituna
1/3 dl ruohosipulia hienonnettuna
4 dl vehnäjauhoja (karkeaa gluteenitonta jauhoseosta)
1 dl ruisjauhoja (riisijauhoa)
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa


1. Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna paistinpannu ja nosta sienet pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes sienistä irtoava neste on lähes kokonaan haihtunut. 
2. Lisää pannulle rasva ja sipulit ja kuullota sekoitellen, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Jäähdytä.
3. Kumoa kulhoon tuorejuusto, maito ja munat. Sekoita. Lisää sekaan jäähtynyt sieniseos, kuutioitu paprika, ruohosipuli ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti taikinaksi.
4. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa n. 20 min. 


1 kommentti:

  1. Nämä jotenkin pisti silmään lehdestä ja mietin että halusit sieniohjeita joten oli pakko laittaa, hyvä että maistuivat =)

    t:SLYsi

    VastaaPoista