torstai 19. marraskuuta 2015

Kasvispiiraset

Salainen leivontaystäväni lähetti tämän kuukauden paketissa aineita ja välineitä kasvispiirasten tekoon. Ohjeen sain häneltä e-kortissa. Kortissa parini kertoo, että ohje on hänen itsensä kehittelemä. Taikina olikin todella hyvä ja piiraiden maku hyvä. Kuvassa piiraat pakattuna mökkireissua varten. Ohjeessakin sanotaan että täytettä saattaa jäädä hieman yli. Minulla sitä jäi todella runsaasti. Tästä saankin huomisen työpäivänn ruoan. Kasvis-linssimuhennosta :)




Kasvispiiraset n. 24 kpl

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunamuusijauhetta
1 tl leivinjauhetta
50 g voita
250 g rahkaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kuutioitu voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon rahka ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin kovettumaan vähintään puolen tunnin ajaksi.

Täyte:
3/4 dl (täysjyvä)riisiä
vettä
pala kasvisliemikuutiota

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

1 sipuli
400 g porkkanaa
1 peruna n. 100g
mustapippuria
cayannepippuria (en laittanut)
chiliä
currya
½ rkl soijakastiketta
3 dl vettä
1/4 kasvisliemikuutiosta
½ dl linssejä
50 g yrttituorejuustoa

Kuori ja kuutioi porkkanat sekä peruna. Pilko sipuli ja kuullota kuumassa pannussa mausteiden kanssa. Lisää kasvikset ja vesi. Lisää kiehuvaan veteen huuhdotut linssit ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua n. 10 min. kunnes kasvikset ovat kypsiä ja linssit imeneet suurimman osan vedestä. Kaada seos kulhoon ja murskaa kasviksia perunasurvimella hieman. Lisää riisi ja tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.

Täyttäminen:

Voiteluun
1 kananmuna

Kauli taikina ohueksi ja ota siitä muotilla pyöreitä piiraita. Jaa täyte piirasten päälle. (Täytettä saattaa jäädä hieman yli) Voitele piirasten reunat munalla (tämä auttaa reunoja tarttumaan kiinni) Paina reunat kiinni toisiinsa. Leikkaa vielä muutama viilto piirasten pintaan ja voitele munalla ennebn paistoa. Paista 225 asteessa n. 15 min.

4 kommenttia:

  1. Ihanaa että piiraset maistuivat �� :) Olin nimittäin hieman jännittänyt tämän reseptin suhteen :D

    T. Sly parisi

    VastaaPoista
  2. Unohtui mainita että vähän maustoin lisää. Lisäsin vähän siirappia ja lihaliemijauhetta. Taikina oli hyvä. Sitä käytän myöhemminkin. Variaatioita teen täytteeseen. Kiitos sinulle!

    VastaaPoista
  3. Nami, kuulostaa oikein hyvältä. Voisikohan tämä olla huomisen lounas, hmm... :)

    VastaaPoista