maanantai 23. maaliskuuta 2015

Ananas-kookosmuffinit

Pikkuisen kirpeä ananas ja pehmeä kookos sopivat hyvin yhteen. Tässä muffinissa ne yhdistyvät. Minusta nämä muffinit eivät kaipaa kuorrutetta, koska maku on kuitenkin aika mieto. Liika makeus voisi pilata koko herkun. Nämä maistuvat parhailta lämpiminä. Aurinkoinen ananas sopii hyvin näin keväiseksi raaka-aineeksi lähestyyhän pääsiäinen, auringon ja valon juhla. Alkuperäinen ohje on Sekasoppa- blogista. Pikkuisen muutin ohjetta. Laitoin ananasmurskaa ananaspalojen ja -mehun tilalta.





Ananas-kookosmuffinit 


3 munaa
1 1/2 dl sokeria
125g sulatettua voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita
1 1/2 prk säilykeananaspaloja tai 1 prk ananasmurskaa
1/2 dl kermaa
1/2 dl ananasmehua

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. 
2. Lisää jäähdytetty sulatettu rasva varovasti lusikalla käännellen. 
3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. 
4. Valuta ananaspalat, ota liemi talteen. Jos käytät ananasmurskaa, ei sitä tarvitse valuttaa.
5. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoja ja kermaa, kääntele samalla isolla lusikalla sekaisin. 
6. Lisää lusikalla sekoitellen ananasmehu, kookoshiutaleet ja noin 1 prk ananaspaloja taikinaan juuri ja juuri sekaisin. 
7. Lusikoi taikina muffinivuokiin (ja ripottele loput ananaspaloista muffinien pinnalle). 
8. Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. 
9. Ripottele päälle kookoshiutaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti