maanantai 29. joulukuuta 2014

Mariannekeksejä ja pistaasi-suklaakeksejä

Piparien lisäksi herkuttelimme jouluna yläkoululaisen tekemillä marianne-kekseillä ja pistaasi-suklaakekseillä. Mariannekeksien alkuperäinen ohje on netistä Kotikokki- sivustolta (Lumipallopikkuleipä) ja pistaasi-suklaakeksien ohje löytyy puolestaan Pirkka- lehdestä. Molemmat keksit olivat hyviä. Pistaasikekseissä maistui kivasti suolainen pistaasin vivahde. En ilmeisesti lukenut tarkkaan pistaasikeksien ohjetta, koska yllätyin kun suurin osa pistaasirouheesta tulikin keksien päälle koristeeksi. Kuvassa on vain tummallla suklaalla koristeltuja keksejä (valkosuklaiset on jo syöty :))






Mariannekeksit (n. 90 kpl)


200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1 muna
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
4 dl vehnäjauhoja
1 pss (150 g) Marianne-chrushia


1. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi.
2. Vatkaa sekaan kananmuna.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja Marianne-chrush. Sekoita tasaiseksi.
4. Anna taikinan levätä tunnin jääkaapissa.
5. Leivo taikinasta pötkö ja jaa se saman kokoisiin paloihin. Pyörittele palloiksi ja laita leivinpaperin päälle pellille.
6. Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia.



Pistaasi-suklaakeksit (n. 60 kpl)


125 g paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä.
200 g voita
1 ½ dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 ½ - 4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi
100 g sitruunanmakuista valkosuklaata (käytin tavallista)
100 g vadelmanmakuista tummaa suklaata (käytin tavallista)


1. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät.
2. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää kanamunamuna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja ½ dl pistaasirouhetta keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Anna kovettua jääkaapissa n. 30 minuuttia.
3. Muotoile taikinasta kaksi tankoa ja jaa ne 30 palaan. Pyöritä palloiksi.
4. Laita leivinpaperin päälle pellille ja litistä palloja hieman. Paista uunin ylätasolla 175 asteessa n. 10 minuuttia.
5. Sulata suklaat omissa astioissaan. Sekoita välillä. Kasta keksit osittain suklaaseen ja nosta leivinpaperin päälle. Ripottele suklaan päälle pistaasirouhetta. Anna kovettua.

2 kommenttia:

  1. WAU! ihanat herkut on koululaisesi tehnyt!

    Asianpoikanen: Kuka tänä päivänä ONNEN saa? Paljon onnea Minttu !

    VastaaPoista
  2. Minun tarvii tosiaan olla vain neuvonantajana :). Kiitos sinulle!

    VastaaPoista