keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Suklaapiirakka (gluteeniton)

Tämä ohje on todella hyvä ja monikäyttöinen, sillä voit tehdä piirakan tavallisena, gluteenittomana ja/tai vaikka munattomanakin. Itse tein gluteenitonta piirakkaa ja tyttö tekee juuri samalla ohjeella tavallista suklaapiirakkaa. Jos haluaa tehdä piirakasta munattoman täytyy piimän tms. määrää suurentaa kaksinkertaiseksi ja soodaa laittaa ½ tl lisää. Piirakasta tulee pehmeä ja maukas. Alkuperäinen ohje on napattu Kermaruusun blogista (hän oli napannut ohjeen Ullan Pipareista pitsikakkuun- kirjasta).




Suklaapiirakka (pellillinen)

2,5 dl vettä
200 g margariinia
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
4 dl sokeria
1,5 tl soodaa
2 t vaniljasokeria
1 dl piimää, kermaviiliä, maustamatonta jugurttia tai rahkaa
2 munaa

Kuorrute:

2 rkl maitoa
100 margariinia tai voita
1 rkl kaakaojauhetta
225 g tomusokeria


1. Kiehauta kattilassa vesi, rasva kaakaojauhe ja suola. Jäähdytä.
2. Sekoita Jauhot, sokerit ja sooda kulhossa sekoaisin. Lisää jäähdytetty liemi. Sekoita.
3. Lisää piimä tms. ja munat. Sekoita tasaiseksi.
4. Paista 200 asteessa n.20 min. Jäähdytä.
5. Sulata rasva ja lisää siihen muut aineet hyvin sekoittaen. Levitä kuorrute piirakan päälle ja koristele halutessasi koristerakeilla, kookoshiutaleitta tai pähkinärouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti