Viimeisestä parini lähettämästä paketista sain ohjeen kurpitsa-rahkapiiraaseen. Se onnistui hyvin gluteenittomanakin.
Kurpitsa-rahkapiiras
Keksipohja:
250 g keksejä (esim. Digestive tai Bastogne)
100 g voita
Täyte:
400 g kurpitsasosetta
1 prk (250g) maitorahkaa
3 munaa
1½ dl fariinisokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
1 prk (250g) maitorahkaa
2 rkl tomusokeria
2 rkl vaahterasiirappia
½ dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
1 tl kanelia
1. Murenna keksit hienoksi muruksi monitoimikoneella tai laita ne kestävään muovipussiin ja murskaa kaulimella. Sulata voi ja sekoita se muruihin.
2. Painele muruseos piirakkavuoan (halk 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin noin 10 minuutiksi.
3. Sekoita täytteen aineet keskenään. Kaada ja levitä täyte piiraspohjalle. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä piiras.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja tomusokeri. Levitä kerma-rahkavaahto piiraan päälle. Koristele piiras valuttamalla pinnalle vaahterasiirappia ja ripottelemalla rouhittuja pähkinöitä ja kanelia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti