torstai 27. lokakuuta 2016

Kummituksia ja kurpitsapiirakkaa

Tiistaina sain postin ilmoituksen saapuneesta lähetyksestä. Tätä olinkin jo ehtinyt odotella huomattuani useaan blogiin ilmestyneen kummituksen. Minun kummitukseni oli kiltti ja hieman ujo. Sisältä paljastuikin ihanan pehmeää ja hyvää salmiakkilakritsia. Mukava saada näin tuoretta lakritsia. Sly36- ringin sponsorina on toiminut Kouvolan lakritsi, joten heille kiitokset tästä mukavasta yllätyksestä!




Viimeisestä parini lähettämästä paketista sain ohjeen kurpitsa-rahkapiiraaseen. Se onnistui hyvin gluteenittomanakin. 




Kurpitsa-rahkapiiras

Keksipohja:
250 g keksejä (esim. Digestive tai Bastogne)
100 g voita
Täyte:
400 g kurpitsasosetta
1 prk (250g) maitorahkaa
3 munaa
1½ dl fariinisokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
1 prk (250g) maitorahkaa
2 rkl tomusokeria
2 rkl vaahterasiirappia
½ dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
1 tl kanelia

1. Murenna keksit hienoksi muruksi monitoimikoneella tai laita ne kestävään muovipussiin ja murskaa kaulimella. Sulata voi ja sekoita se muruihin.
2. Painele muruseos piirakkavuoan (halk 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin noin 10 minuutiksi.
3. Sekoita täytteen aineet keskenään. Kaada ja levitä täyte piiraspohjalle. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä piiras.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja tomusokeri. Levitä kerma-rahkavaahto piiraan päälle. Koristele piiras valuttamalla pinnalle vaahterasiirappia ja ripottelemalla  rouhittuja pähkinöitä ja kanelia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti