Kuvassa "pikkuiset" eli reikäleivän reiät
Kaurareikäleipä
3 dl vettä
100 g kaurahiutaleita
25 g hiivaa
280 g vehnäjauhoja
25 g sulatettua voita
2g suolaa (vajaa teelusikka)
Sekoita hiutaleet ja vesi ja laita jääkaappiin turpoamaan puoleksi tunniksi. Lisää joukkoon hiiva, jauhot ja sulatettu voi. Vaivaa taikinaan hyvä sitko. Lisää suola vaivauksen lopuksi ja varmista että se sekoittuu tasaisesti taikinaan. Anna taikinan levätä pöydällä muovilla peitettynä n.10 min. Muotoile sitten taikina ja anna kohota mielellään lämpimässä paikassa n. 40 min. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista.
Leipään tuli vähän liian pieni reikä :)
Ihanat pikkuiset hiirenkokoiset leivät! Kaura on suosikkini.
VastaaPoistaTerkuin n-h
http://originaalisly.vuodatus.net
Kiitos kommentistasi! Ruis on hyvää, kaura on hyvää, ohrakin on hyvää... :)
Poista