Pohja:
150 g maitosuklaata
7 dl riisimuroja
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
6 liivatetta
4 dl kermaa
½ dl kahvia
Kahvikiissseli:
2 dl kahvia
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 dl kevytmaitoa (käytin laktoositonta)
(koristeluun 50 g maitosuklaata)
1. Vuoraa irtopohjavuoan (24cm) pohja leivinpaperilla.
2. Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita riisimurojen joukkoon ja levitä seos vuoan pohjalle.
3. Keitä kahvi (yht. 2,5dl). Sekoita kiisseliä varten kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää 2 dl kahvia ja maito. Lämmitä liedellä koko ajan sekoittaen,kunnes kiisseli pulpahtaa. Ota kiisselistä erilleen 1 ½ dl täyttövaihetta varten. Yhdistä loput kiisselistä tuorejuuston ja sokerin kanssa.
4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna loput kahvista ( ½ dl ) kattilassa ja sulata liotetut liivatelehdet kahviin. Lisää liivatekahvi kahvi-tuorejuustoseokseen. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto.
5. Kokoa kakku kaatamalla vuokaan täytettä ja tiputtamalla välillä joukkoon nokareita kahvikiisseliä. Laita päällimmäiseksi kerros täytettä.
6. Anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrrä tarjoilulautaselle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti