Maustetut rahkat nopeuttavat ja helpottavat kiireisen leipurin leivontaa. Niitä voi syödä sellaisenaan, käyttää suoraan leivontaan tai kermalisän kanssa. Tein tämän pakastimeen ja söimme sen hieman kohmeisena. On kiva saada viilennystä näin lämpimillä keleillä. Itse olen sen verran vilukissa, että nautin kun ei tarvitse palella.
(tämä on odottanut postausta luonnoksena jo kauan. säätkin ovat jo ehtineet viilentyä :) Vauvaperheen arki näyttää vievän aikaa blogin päivittämiseltä. Yritän silti saada aina välillä jotain tännekin.)
Mangorahkakakku
Pohja:
14 kpl Digestivekeksejä
50 g voita
Täyte:
2 prk mangorahkaa
1 prk Flora Vispiä
500 g mangokuutioita
sokeria (en muista enää tarkkaa määrää)
5 liivatelehteä
½ dl vettä/sitruunamehua tai muuta vaaleaa mehua
Kastike:
500 g mangokuutioita
1. Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Painele seos vuoan pohjalle.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota Vispi ja lisää siihen rahkat.
4. Soseuta mangokuutiot ja lisää ne kermaseokseen. Mausta sokerilla.
5. Kuumenna neste ja sulata liivatteet siihen. Jäähdytä seosta hetken ja lisää se kermaseokseen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja hyydytä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
6. Soseuta kastikkeen mangokuutiot ja tarjoile kakun kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti