tiistai 5. syyskuuta 2017

Vadelma-marenkirulla

Sly-paketista sain ohjeen myös Vadelma-marenkirullaan. Tämä oli kyllä hurjan makeaa minun makuuni. Sitruunamehun tilalta käytin sitruunaöljyä (sitä voin käyttää toisin kuin sitruksia).




Vadelma-marenkirulla

5 valkuaista
2 dl erikoishienoa sokeria
3/4dl maissitärkkelystä
2 dl mantelijauhetta
1 rkl sitruunamehua (sitruunaöljyä n.10 tippaa)
1 dl manteli- tai kookoslastuja

Täyte:
2 dl laktoositonta vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
1 dl laktoositonta turkkilaista jugurttia
1-2 rkl sitruunamehua (6 tippaa sitruunaöljyä)
2-3 dl vadelmia


1. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Sekoita maissitärkkelys ja mantelijauhe keskenään ja siivilöi vaahtoon. Kääntele sekaisin, lisää sitruunamehu.
2. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Levitä taikina paperin päälle leivinpellille tasaisesti. Ripottele päälle manteli- tai kookoslastut. Paista 170-asteisessa uunissa 20 min. Kumoa pohja puhtaan leivinpaperin päälle ja poista päällimmäinen uunissa ollut paperi. peitä pohja puhtaalla pyyhkeellä.
3. Vatkaa kerma sokereiden kanssa vaahdoksi. Kääntele sekaan jugurtti. Mausta sitruunamehulla tai -öljyllä. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päälle vadelmat. Kääri levy pitkältä sivulta rullaksi paperia apuna käyttäen.


1 kommentti: